National Competition Surf 2015

SURF15

Българска Асоциация Екстремни Водни Спортове има удоволствието да представи

НС Сърф 2015 “Дребни срещу Старчета IV” 18.09/18.10

БАЕВС благодарят на партньорите и спонсорите Кметство Ахтопол и Лозенец, Monster Energy Drinks, BoardShop, DropIn, Contrabanda, OCB,  RunAWave, TG Shapes за пълната подкрепа за това събитие и на сърф движението у нас!

Молим всички желаещи да участват в състезанието да попълнат приложената форма Заявление Участие 2015 и изпратят на bewsa@outlook.com до 17.09.15

ALOHA

Относно Дисциплините:

БАЕВС подкрепя всички водни спортове според устава ни и признатите от ISA, за които и те правят вече отделни състезания – със съответните формати, правила и оценки спрямо този спорт.
За да може БАЕВС като National Governing Body за България да може да квалифицира национални победители и съответно възможността да са представители на съответният световен формат, трябва да прилага изискваният за Национално Състезание. За да може съответната дисциплина да има представителен характер е необходно състезатели за поне два хита, квалификация и финал; ако не са правени преди това през година квалификационни състезания, и само финали да са на Националният формат.
Ако има достатъчно записали се до обявеното време, БАЕВС веднага ще осъществи формата за тази дисциплина.

Затова призоваваме и подкрепяме да се правят и демонстративни сесии от водещите карачи на bodyboard, SUP,  skimboard, kneeboard, adaptive surfing. Подкрепяме развитието на всяка една от тези дисциплини за достигането й възможност за световно представителство.

Относно жени – при наличие на достатъчно състезателки ще бъде отделено в отделен формат, иначе се допуска да се състезават в отворените формати на съответната дисциплина.

Относно възрастта-
до 19годишни са Junior Юнуши.

Men’s Masters, for those over 35 years old; Men’s Grand Masters, for those over 40 years old; Men’s Kahunas, for those over 45 years old; Men’s Grand Kahunas, for those over 50 years old; Women’s Masters, for women surfers over 35 years old.

Поради спецификата на етапа на развитие на спорта в България, не можем да оформим отделен формат за всяка група. Формата Дребни срещу Старчета е на практика SURF Open, като се използва средно-аритметична възрастова граница, по която да се правят квалификационните хитове и да може в полуфинали и финали да имат равни възможности да се представят Дребни и Старчета, и да се състезават на равни начала за съответно първо, второ и трето място, най-добър единичен трик, най-добър рън-добра вълна, награда на публиката.

Posted on August 22, 2015, in NEWS. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: