Ахтопол Сърф 2013 – Дребни срещу Старчета 2

Axtopol surf 2013clip_image002

Система за оценка и критерии за съдийство за Ахтопол Сърф 2013 …Препоръчителна продължителност на хитовете и брой вълни:

а. Хитовете и Финалите ще бъдат резултата от сумата на точките получени от най-добрите две вълни от до 12 вълни карани от всеки сърфист. Хитовете и Финалите ще бъде минимум 20 минути и максимум до 30 минути и ще бъдат номинирани от съдиите.

б. Вариации на дължината на хитовете може да се направи в случаите, когато може да няма достатъчно време, за да завърши събитието.

в. Всяка промяна по време на събитие трябва да е известна на всички преди сърфистите влизат във водата.

г. Официално обявяване на времето на всички хитове ще се извършва от коментатора, или при липса на коментатор, от ръководителя съдия.
д . Аудио сигнално предупреждение ще бъде дадено когато останат 5 минути от изтичащ хит.
е. Коментатора трябва да направи 5 секундно обратно броене в началото и края на всеки хит.

ж . В началото на хит да се изсвири един звуков сигнал. В края на хита първата от двете сирени трябва да бъде изсвирена веднага след като коментатора е преброил до нула. Излизащите сърфисти не трябва де се изправят ако излизат с вълна, за да не се объркват съдиите.

з . Голяма система с въртящ се диск, най-малко 1 квадратен метър, може да се използва. Зелено да започне и жълто за последните 5 минути (Стандарт на ИСА).

и . Задължение на състезателя е да следи броя на вълните които е направил . Ако повече от максималния брой на вълните са направени , в рамките на продължителността на хита , сърфиста де се наказва за допълнителни хванати вълни. В допълнение, на сърфист , който остава във водата след улавяне на максимум брой вълни, ще се наказва с интерференция, а също и за:

– Той / тя кара допълнителна вълна над максималният брой, която ясно лишава друг състезател на разположение да хване вълна.

– Той / тя пречи на всеки друг конкурент с гребане , позициониране или блокиране причиняващо загуба на потенциал за реализация.

й . Това наказание може да бъде глоба или лишаване от права ( или и двете) за неспортсменско поведение. В случай на Ахтопол Сърф 2013, двете най-добри вълни на сърфиста ще бъдат нула точки .

Съдийски Критерий и Категории:

От нула до десет е точковата система, използвана от ИСА. Разделена е на следните категории:
0,1 – 1,9 Слаба вълна
2.0 – 3.9 Средна вълна
4.0 – 5.9 Добра вълна
6.0 – 7.9 Много добра вълна
8.0 – 10 Отлична вълна

Съдиите трябва да се опитат да си спомнят всички голови вълни, така че да се избегне ако се съди по-висока, тъй като хита продължава.

Последните хитове трябва да бъдат съдени въз основа на същите критерии като първите хитове за деня. Първата вълна отсъдена, определя скалата за хитовете и трябва да остане в съзнанието на съдията, като еталон за ниво на отсъждане.

Оценяването на съдиите да се придържа към ниската част на категорията вълна за да се предотврати изчерпването на точковата система през продължителността на състезанието.

Тъй като сърфистите не карат по вълните по еднакъв начин, съдиите трябва да се опитат да се направи разграничение между всички голови вълни на състезателите.

Съдиите не трябва да обсъждат, но следва да оценят вълната след завършването и.

По време на хит, ситуацията с точките на участниците трябва да се оповестява възможно най-често, докато състезателите НЕ карат по вълна.

Съдиите трябва да избегнат да се влияят от зрителите, коментатори или от приятелства и други външни влияния и да имат увереност за техните решения.

По време на хит, мнения не трябва да се споделят между съдиите.

Aloha

Monster   logo_sfe_Sofia_vert  AHTOPOL    logo  284420_10150275202063425_699331_n OCB-logo-5DE801E6D4-seeklogo.com        stormshop_logo  Logo_Psd (3)  logo contrabanda drop in 03billabong_ nixon-logo-smallicon_white_backgroundlogo_HD-officials

Posted on September 25, 2013, in 2013, NEWS. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: